Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2009 00:24 - Идва краят на света...
Автор: rossenaleksiev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 14277 Коментари: 12 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Как бихте реагирали, ако отворите   сайт и видите следния надпис:

„Преди 21 декември 2012г.,  остават 1289 дни, 3 часа, 20 минути и 00 секунди. След  това ще настъпи краят на света. Такъв какъвто го познаваме от днес”.

Чисто човешко любопитство ме накара да щракна бутона и да се зачета в тази иначе налудничава информация. Представяте ли си? Вие сте пристигнали на тази земя посредством определени биологични закономерности от природата майка! Развивате се, живеете, създавате поколение и изведнъж някой, който иска да манипулира човешкото съзнание ви казва, че съдбовната дата на света е 21 декември 2012 г., един ден преди големият ми син да навърши 22 години. Какво може да очакваме в близкото бъдеще? Как ще се развие живота на планетата Земя, това са само част от хилядите въпроси, които вълнуват човечеството. Едно е сигурно един ден може би ще има край, но не сега, не в този момент. След като, обобщавам събитията от последните седмици и правя един бегъл анализ на всички катаклизми, катастрофи и трагедии, които съпътстват този век. Стигам до извода, че нещата следват някаква наистина закономерност. Няма нищо случайно, а пък и да има едва ли всичко ще бъде изпипано до прецизна перфектност за да може случките и събитията да бъдат просто едно съвпадение. Намирал съм различни начини да си обясня някои природни феномени и случки в моето иначе спокойно ежедневие. Случвало ми се е предмети да изчезват и след време да ги намирам на още по невероятни места. Но едно не ми е ясно как разни врачки, магове, тълкуватели, изцерители и подобни твари могат да правят категорични обобщения на събития и да предсказват подобни събития, само защото са получили просветление в тъмнината. Защо и аз не мога да получа такова примерно за следващия петък, когато джакпота в Евромилиони е 58 000 000€? Последните 20 години такива наследници на Нострадамус и прочее се народиха под път и над път. Аз пък без „прочее”, ще ги попитам, как така всички до един станаха „адски” праведни. Изведнъж всички те станаха миропомазани и деца на бога /ние пък не/, всеки един от тях е най-добрия в материята си, предсказва събития, гледа звездите, небето, цветята, клонките, висят с главата на долу по дърветата и още ред примитивни действия. А ние, обикновените люде, сме от масовката и трябва послушно да следваме повелите на пастира! Глупости, пълни глупости. Това е управление на масите и контрол върху психиката на по-лабилните жители на планетата.  Какво ли ще се случи на тази дата при положение, че съвременното научно познание и развитие на техника и човешка мисъл е достигнала едно завидно ниво на интелигентност?

Съдейки по текста от сайта стигам до извода, че:

- огромен астероид или дори планета (тя има име: Nibiru) скрити до този момент, ще навлезе в земната орбита, и ще удари нашата малка планета Земя именно в този ден. Тази информация е систематизирана от съвет на тройно извънземно, което е предало на г-н Х, тайно съобщение. Тази именно информация има за цел да предизвика революционна актуализация на всички математически знания и да разбие тяхната логика в системата на предсказване на събития. Уау!!! Като допълнение към този страховит увод, ще цитирам /превеждам/ прекалената активност на Слънцето ще разруши всички възможни комуникационни системи, но това няма да се случи преди 21 декември 2012 г., но преди да започне целият този катаклизъм, планетата Венера ще „транзитира” за последен път през този век в нашето небе. Ето такова понятие ме е малко трудно да приема – транзитира. Някой да ми даде обяснение, защото просто нямам словоред. Ще има много природни бедствия, бури, наводнения, земетресения и вулкани. Ще има начало на много войни, тайнствени черни /в космоса/ и земни дупки /магнитни/ ще се отварят и ще поглъщат кораби и самолети /ето защо изчезна Еърбъса на Еър Франс/. Най-лошото, което може да се случи ще бъде това, че  Земната ос ще се промени. /Това  е малко трудно да си го представя?/. Тринадесет кристални черепа на „Маите” ( изработени тайно в деветнадесети век), ще бъдат обединени в единен нов Месия и ще доставят съобщението за края на света,  именно на  21 декември 2012г., но при изричното условие, ако те са заедно активни в един и същи момент. Подобна сцена наблюдавах в последния „Индиана Джоунс”.
Магнитното поле на Земята ще бъде с обърнато действие, т.е. няма да има гравитация и ние спокойно ще летим като птици в небето, като от коприна.  Чужденци ще слязат на Земята и ще вземат най-доброто и най-добрите от нас. Това е в раздел лоши предсказания, истинско зрелище на самобитното и първично човешко невежество. Добрите новини от цялото това пророчество идват от текста, който казва, че Земята ще остане в своята орбита и ще плава във Вселената поне 26 000 земни години.  Защо именно толкова време? А хората къде ще отидат? Какво ще стане с морета, океани, флора, фауна? Господа пророци, дайте мнение и за това? Нали виждате бъдещето? За цялото това нещастие, което ще ни сполети единственото разумно но пък и актуално събитие е обяснението за  финансовата криза, която ще настъпи и която е меко казано не случаен факт. Криза обаче винаги е имало и винаги ще има докато свят светува. Как можем да бъдем сигурни, че това е истина? О-оо, това е повече от факт и толкова категорично е написано в един тъмен и мракобесен сайт от който ще Ви настръхнат косите /ако имате такива/. Пророчествата на Маите са съгласувани с определени дати и след като са направени всички математически изследвания цифрите не губят никакво съмнение, че това е краят, научно е доказано само, че не знам къде е написано и от кой и как са стигнали до тези умозаключения.  В допълнителните линкове, има много информация, /абсолютно ненужна/, която ви уверява именно, че хиляди съобщения са открити в различни сфери на живота, дори и в определени културни кръгове и това е... идва края на света.  Тайни съветници и оракули предлагат услугите си и сред множеството на мигащи и подскачащи банери ви съветват да прочетете отново предсказанията на Нострадамус, или да ви хвърлят на бързо един Тарок.  Библията е също „веществено” доказателство за това, че дори и в нея е обявен края на света. Линк към Религиите /най-вече към Мюсюлманството има поне 5 връзки към арабски текстове от Корана, за съжаление не владея този език и не мога да бъда компетентен/ обясняват надлъж и на шир как ще се случи това събитие. Всичко това подкрепено със солидни доказателства, както вече казах, които така и не успях да видя Ни съветват /нас човеците/ какво да направим за да избегнем катастрофата? Повечето от тези „луди лидери” планират дори да създадат и стартират петиция с която, да поискат отстраняването от всички календари датата 21 декември 2012г., така лошото ще бъде избегнато.  Остава само да бъдат убедени и властите, аз пък да започна да ходя по вода и дазцелявам болни и нещата се нареждат перфектно.

В заключение аз съм един ведър оптимист и казвам: ако бях на ваше място, щях още от сега да отменя всичките си срещи (фризьорски салон, зъболекар, механик и др.) Щях да псувам наляво и надясно: Проклет да бъде този ден 21 декември 2012 г., ще взема директен абонамент за CNN (или някоя друга верига Info), за да наблюдавам  директно от леглото си (поне с дузина вида пици, кола и пуканки, защото денят ще бъде дълъг) всички тези вълнуващи приключения, които ще разклатят света. Аз пък от своя страна мога да оставя „Бележка на надеждата”, както направих за всички оцелели от последния „Краят на света през 2000г. Тези обаче, които оцеляха след 2000г., са 95 процента живи все още, за сметка на неизвестните жертви, които трябва да паднат през 2012г., (Тези цифри не са официални!).

P.S.
Спри се вярваш на глупостите в интернет, които се изписват с тонове всеки ден, драги читателю! Вземи си абонамент за
CNN, за да бъдеш добре информиран и живей живота си както искаш и както го повелява човешкия закон на природата от векове и хилядолетия насам. Използвай сили и знания и направи нещо значимо, защото съобщителни системи дори и да не работят един ден положението няма да бъде толкова безнадеждно, че да легнеш със скръстени ръце и в ридания да чакаш настъпване на края на света. Ако ли не, просто си обречен безнадеждно.

 




Тагове:   предсказания,


Гласувай:
0



Предишен постинг

1. valsodar - Е, най-сетне една добра новина!
11.06.2009 00:53
Да се надяваме, че с края на света ще се сложи и край на глупостта човешка!
От тая гледна точка, прочетеното си е една обнадеждаваща новина! :)))
цитирай
2. burda - Краят на света се отлага...Предстои Начало!
11.06.2009 01:07
Призракът на есхатологията (пък било то и научна), броди по света (бележка-област от знанието, която аргументирано, причинно обяснява краят на света). Към хора на журналистите са се включили и платени учени (имам предвид не платени от научните институти).
Има наистина множество, при това съвсем реални заплахи. Проблемът е, че се публикуват небивалици, както и небивалици смесени с истински данни.
Еволюцията предвижда както край на нещо, така и приемственост и нови решения.
Доста съм се поровил около тази дата. И знаете ли? Няма да се случи нищо специално на нея за мнозинството хора. За част от материята на нивото на разума се отваря възможност за преход. За неспециалистите е добре да дам този пример: каквато е разликата между гръбначните животни и човека, подобна ще е разликата между съвременния човек и неговия подобрен наследник. Биологичните признаци не са водещи в разликите, макар и да не са изключени след време. Преходът няма да е катастрофален, защото възлизащите на следващото ниво нямат намерение да го правят апокалиптично-демонстративно. Останалите на съвеменното ниво ще заемат мястото на домашните любимци и дресираните скотове. Има вече признаци, които говорят, че това някъде е и станало. Хора са заплашени в собствената си среда от "подивели" домашни любимци, както и от диви животни. За голяма част от хората изравняването по умствен потенциал с висшите животни не е безкрайно отдалечена възможност.
Хайде стига толкова подробности. Ако ги искате, посетете ми блога (частта по наука) и просто задайте въпроси...
NB: Не изключвам заплахите с геокосмически характер. Има сериозни обезпокоителни данни за намаляването на геомагнитното поле. Откакто то се измерва със стандартна апаратура (от около150 години), напрегнатостта му е намаляла с 10 %. Отслабналият щит пропуска високоенергийни заредени частици от Слънцето и центъра на Млечния път. Това се усеща във височина над морското равнище, крайните север и юг, както и по време на слънчеви бури. За малко повече от век ракът се е изместил от 16-та причина за смъртността на 2-ра. Полето през последните десетилетия геомагнитното поле пада стръмно надолу. Очаква се смяната на полюсите с преходен период от магнитни аномалии. В момента най-силната от тях е източно от Бразилия в Атлантическия океан. Подобна смяна на полюсите се е случвала - геолозите го доказват. И периода на всяка смяна е в синхрон с големи катаклизми за живата материя, като най-уязвима на радиацията. Нямаме късмет, че последната смяна е била твърде отдавна спрямо средния период на ставането й. За съжаление нямаме теория, а само модели за различните варианти на протичането на периода на дефектното геомагнитно поле.
Установено е, че Марс е притежавал магнитен щит. Но по неизвестни причини го е загубил. Сега разполага с разпокъсани като дрипи полета, които не го пазят от слънчевия вятър. Но - данните показват, че когато е имал щит, е било възможно да има живот (!) Какво ни очаква? Освен да изследваме и търсим решение на проблема! БЕЗ ПАНИКА!
цитирай
3. eien - Не остават обаче!
11.06.2009 10:13
Живейте в мир със себе си и с вяра в Бога.
И ще се радвате на още много добри дни след тази прокобна дата -21.12.2012
цитирай
4. tili - Да си спомним падението
11.06.2009 11:17
на Пако Рабан с предсказанието му за края на света. Живейте живота си спокойно и достойно - той не е безкраен!
цитирай
5. damnation - да, тогава свършва календара на ...
11.06.2009 12:04
да, тогава свършва календара на маите, но никъде не става дума за край на света - а за край на епоха, ера, период, както искате го наречете.
цитирай
6. krotalka - Попаднах на научно популярен филм на тая тема.
11.06.2009 12:10
Звучеше страшно! Доказваха, че наистина идва такъв астероид към земята.
цитирай
7. beyondthevoid - На 21 декември 2012г.
11.06.2009 13:03
И на сайта излиза само едно съобщение: "Поради технически проблеми, краят на света се отлага, докато намерим астероид, как да свържем магнитното поле на земята с гравитацията и др. Моля да ни извините!" :D :D :D
цитирай
8. burda - to:beyondthevoid
12.06.2009 21:48
А в поредицата "Mega disasters" колко пъти пращат нашия малък свят по дяволите...
Както казал датския принц на роден български:
"To be or not to be... mu maikata?"
цитирай
9. visor - Пич, информирай се! Ако не си чувал ...
12.09.2009 22:04
Пич, информирай се! Ако не си чувал за транзита на Венера, орбитата на Нибиру, въртенето на Слънцето около центъра на Млеччния път (съществен елемент от основата на календара на маите), които именно "предсказват" датата 21.12.2012, Промените на честотата на Шуман, която се използва от военните…, проблема си е твой. Има голям брой сайтове по астрономия и геология и всякакви другии науки (защото нещата са комплексни) в Интернет. Ти си се лепнал за един (в който няма нищо научно, аз също съм попадал на него) и си правиш генерални изводи. Това показва, че имаш и бегли познания по статистика - една птичка прилет не прави!!! Земната ос ВЕЧЕ се променя, бавно и неотклонно, още в началото на 20 век се е знаело и говорело за това, силата на земното магнитно поле намалява, летищата са принудени непрекъснато да обновяват информацията си за това къде са магнитните полюси на планетата. Това е и причината за катастрофите, зачестили напоследък. Просто въздушния трафик зависи от земното магнитно поле. А проблемите с него се дължат на скорошното им обръщане - Айнщайн е предупреждавал за това! И не само той. Не вярваш? Не е и нужно. Това са естествени процеси, те се осъществяват независимо от някаква си "вяра". Познанието за него е НАУЧНО. Фактът, че има древни източници говорещи за същото само показва , че "първобитните" са били доста добре информирани и всъщност въобще не са били чак пък толкова първобитни. ;) Спекулации има и това е била една от тях! Спекулациите са плод на невежеството, което е и причината за популярността на въпросните "Нострадамовци", които толкова те дразнят. Невежеството е причина обаче и за щраусовото повеедение, което също не е решение. Информирайте се. Информацията е познание, а познанието е светлина. Библиятаа не е веществено доказателство или авторитетен източник, но това е друг въпрос... Премахването на датата 21.12.2012 от календарите НЯМА да доведе до избягване на събитието, така както липсата на етаж 13 в някои хотели не ги прави 14-етажни. "Събитието" няма нужда и да бъде избягвано, защото "събитието" не е катастрофа. То е просто промяна - глобална, доста по-рядка - веднъж на 13 000 години, но все пак само ПРОМЯНА. Катастрофа е, разбира се, за онези, на които не би им се понравила подобна промяна. Но те са малцинство, тъй че не се тревожете. Ако сайтът е бил мрачен, може би е било така, защото хората, от които е създаде са именно от това "малцинство". Няма от какво да се плашите. Освен ако има. На всекиму според заслуженото. Пак казвам, не се лепвайте за един сайт. ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ! В Интернет по последнии данни има 190 милиона сайта. И в доста от тях се говори за тези... "проблеми". Няма да има никакви жертви. Това са естестверни промени, които са се случвали и преди в историята на планетата. Това всъщност са събития, които водят до еволюционни скокове, а не до жетрви. Жертви са само онези, които се изживяват като такива. Вие очевидно не сте от тях! Тогава? Ами ... дерзайте! П.П. По-горе стана дума за авторитетни източници, веществени доказателства - Библия, Коран... бла, бла, бла. АвторитетниЯТ източник е само един и по ирония той не е веществен - вашата интуиция. Вие ИЗБИРАТЕ на какво да "вярвате". Именно това е "другият" въпрос.
цитирай
10. burda - ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ!
13.09.2009 12:34
Тъй като стана дума за датата 21.12.2012, само ще допълня, че наскоро местен мексикански изследовател, т.е. най-запознат с календара на маите, съобщи, че тази година е краят на цикъл от 13000 години, който указва плавни геокосмически промени, така че на следващия ден просто е първия ден от новия цикъл. Според мен този цикъл е съизмерим с почти плавния ход на прецесията на земната ос, която прави оборот за ок. 26000 години. Това е удивително, ако маите са го имали предвид, тъй като този цикъл е открит в края на 19. или началото на 20. век. Това е един от циклите на Миланкович, който свързва геокосмическите цикли с геоложките цикли в историята на Земята.
Моя интерпретация е свързана с еволюцията (има и други автори, които пишат по въпроса, аз съм публикувал в блога си текст от Barbara Bluestar). Съкращаването на сроковете за всеки следващ еволюционен скок (еон като време, и интегративно еволюционно ниво като материя) ни приближава към тази година+-2. Съкращава се и обема на еволюиращата материя, т.е. "избранниците на съдбата" поели риска да се усъвършенстват и да живеят в нова среда са значително по-малко от търсещите стабилитета в познатата среда. Да напомня отминалите еони, на чието осъществяване дължим съществуването си: квантово, атомно-молекулно, клетъчно (базово биологично), племенно (обществено, разумно). Следващото, което ни очаква в най-скоро време е съобществото, при което се проявява мъдростта, а за съставящите го елементи - интуицията. Общото във всички еони е съгласуваността с принципа на льоШателие-Браун и нарастването на степента на осъзнатост. Едно интересно последствие предстои от настъпващата промяна: освободеното място от изтеглилите се на по-високо ниво хора ще бъде заето от животни проявяващи и днес сложно високоорганизирано индивидуално и социално поведение. Може да са шимпанзета, делфини, кучета. Те ще се изравнят като ниво с преобладаващото, нееволюирало, човешко население на Земята. Ако не сте забелязали промените, които стават и не сте част от тях, то към 2012 и следващите няма да забележите и нищо съществено. Същите политически безумия и братоубийства, същата, а защо не и по-голяма алчност, същите, а и все повече болести с епидемичен характер, като повечето от тях ще са животински по произход (част от животните вече ще са на нивото на съвременния човек, но без яснотата за наука и техника, която да ги предпазва от болестите им - тях и други видове). Това, което един индивид преживява е доста различно от това, което става с групата, в която е включен. Затова и днес има добре приспособени нисши организми като бактерии и червеи, защото за стабилността на материята те са нужни. А на тези, които преминат нагоре, съвременните хора ще са като както сега за нас са домашния скот и любимци. Не се обиждайте. Това е констатация изведена от системни изследвания (при мен от две десетилетия). Изолацията породена от разликата в осъзнаването в различните еони/интегративни нива ще попречи да се вижда, че някой отгоре гледа на хората като добитък, тъй както добитъкът и дивите животни не осъзнават човешката намеса в живота им.
цитирай
11. visor - Цикли
13.09.2009 13:08
Точно това имах предвид и аз за циклите. Маите са го имали предвид и не само те, и други древни цивилизации.
А това за животните и скока в съзнанието им е нещо сравнителнио ново за мен. Наскоро гледах по телевизията за едно изследване, което сочи, че кучетата са доста по-интелигентни отколкото сме подозирали, според учените, които са го осъществили, теяхната интелигентност е колкото на две годишно дете. Не мисля обаче, че делфините са част от това "животинско" бъдеще. ДЕлфините са били на наашето ниво на съществуване преди 40 млн. години. Днес те ползват ълния си мозъчен потенциал, за разлика от нас, които олзваме средно 5% от него. Дори когато спи делфинът съзнава с дясното си полукълбо. Именно това е причината, поради която, въпреки че са бозайници и дишат с бели дробове, те не се давят. Има и много други любопитни факти за тях, сочещи, чете са по интелигентни от нас. Това,че нямат анатомичните особености, позволяваща им да развият материална цивилизация, подобна на тази, която имаме ние, не ги прави по-нисши. Ние сме тези, които са решили, че способността ни да правим изделия е това което ни прави по-висши. Всъщност критерии за еволюционно ниво е нивото на съзнанието, а не неговите плодове. Последние са само отражение на това ниво. Едно високо развито съзнание не се нуждае от "инвалидни колички" за да се раазвива. Ние считаме примерно телшевизията за велико изобретение и в известен смисъл наистина е така. Помислете обаче колко много време от живота си губим да стоим хипнотизирани пред сините екрани. Телевизиоманията е диагнмоза. Същото важи и за пристрастеносттса към Интернет. Помислете колко време прекарва съвременния човек като не прави нищо съществено. Еволюиралото съзнание не би си позволило това.
цитирай
12. kabala - Това не е края на света а неговото начало!
16.11.2009 09:06
Ето какво е отношението по въпроса за края на света според древната мъдрост на Кабала, която бележи началото си преди почти 6000 години, дълго време преди появата на религиите (преди 2000 години) и други съвременни "духовни" учения. Всичко което се е случило до сега и което предстои да се случи е описано с поразителна точност в автентичните кабалистични книги, и в частност книгата "Зоар" (Сияние). Ние се намираме на прага на качествено ново ниво наразвитие на човешкият род, и именно затова днес Кабала отново се разкрива като методика, която ще ни позволи да преминем и да съществуваме в новия свят!

Отдавна сме разрушили света и вече сме преминали точката след която няма връщане назад. Според всички изчисления можем да напредваме само към края, и ние се движим към него с много голяма скорост.

Но, ако достигнем равновесие с природата в желанията и мислите ни, можем да спрем всички "невъзвратими" нарушения на природата. Тези явления не са следствие на нарушенията ни на земно ниво (прекалено потребление, изтощение и замърсяване на средата), а следствие на нашите отношения (егоистичните ни желания и мисли).

Последните научни данни свидетелстват за това, че измененията, които човек внася чрез своите физически действия в обкръжаващата го среда са много малки и незначителни и не могат да причинят тези промени, които наблюдаваме в природата.

Измененията в природата са обусловени от програмата на творението: да ни доведе до едно по-висше ниво на съществуване. Това е неизбежно.

Според това, как ще достигнем равновесие с природата в отношенията на взаимна гаранция и помощ между нас, ние ще окажем въздействие на всички по-ниски нива на природата: животинско, растително, неживо. И всичко ще се успокои. Защото причината е, че всички проблеми (възмущения от страна на природата) възникват поради отсъствие на равновесие между нас хората.

Същността на всички катаклизми и кризи в света е не нещо други, освен проява на неуравновесени сили. Именно нашите егоистични сили причиняват такива следствия на неживо, растително, животинско и човешко ниво.

Вулканът който изригва е вътре в мен, вътре в мен бушува цунами, вътре в мен на неживо, растително и животинско ниво няма равновесие. И затова пред мен ми се представят такива външни картини, които се явяват проява на това, което произтича вътре в мен!

Няма да има край на света. Ние ще стигнем до "почти край на света", но това ще стане за нас повратен момент към новия живот. Кабала предлага себе си, като система от знания и съвети за поведение в кризисна ситуация, за да можем по-бързо и лесно да излезем на ниво на съвършено съществуване.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rossenaleksiev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 128073
Постинги: 22
Коментари: 30
Гласове: 153
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930